Las Salinas

In het Zuiden van Ibiza, vlakbij het vliegveld, vind je dit strand. Volg bij de zoutmeren (salines) de weg naar rechts en je komt vanzelf bij dit strand terecht. Er is hier een groot (betaald) parkeerterrein waar je makkelijk je auto (zelfs in de schaduw) kwijt kunt. Vanaf dit parkeerterrein kun je via diverse paden door het dennenbos naar het strand lopen. Het strand is ongeveer een kilometer lang en de zee is hier mooi helder, helaas soms wel voorzien van kwallenplagen.

Op dit strand vind je heel divers publiek; van gezinnen en stelletjes tot de oudere(n) en nudisten en van grote groepen jongeren tot de “hippe-ik-wil-graag-gezien-worden” mensen. Wees wel voorbereid op de proppers van bijna alle grote clubs en feesten die op dit strand lopen; Las Salinas is een goede locatie als je op zoek bent naar een goedkoper kaartje of zelfs een gratis toegangsbandje voor een club. Ook word je hier helaas veel lastig gevallen door allerlei verkopers; vooral de zonnebrilverkopers zie je in grote aantallen voorbij komen.

Je vindt op Las Salinas diverse strandclubs / restaurants. Je zit hier dan ook goed als je op zoek bent naar lekker eten & drinken onder het genot van opzwepende (house)muziek. Wil je in de buurt van Salinas overnachten? Zoek dan een hotel in de omgeving van Ibiza stad: Hotels Ibiza Stad

Onze favoriete strandtenten zijn de Jockeyclub en Sa Trinxa.

Bij Sa Trinxa staat er in de middag een dj te draaien en begint in de namiddag langzaam maar zeker het strandpubliek te dansen. Het publiek is hier relaxt en de sfeer is ongedwongen. De prijzen zijn er goed en ze verkopen er heerlijke sangria. Rond de lunchtijd zit Sa Trinxa vaak helemaal vol, ze verkopen eenvoudig maar lekker eten.De JockeyClub
is een wat nettere club en staat goed aangeschreven. Dit is een mooie plek waar je je dag begint met een vers ontbijtje. De prijzen liggen hier een stuk hoger dan bij Sa Trinxa.

Tip: Breng de laatste uurtjes dat je nog op Ibiza bent door op dit strand. Geniet nog even van de laatste zonnestralen, de heerlijke fruit smoothies en het Ibiza Gevoel voordat je het vliegtuig instapt. Een mooie afsluiter van je Ibiza vakantie!