Ibiza stad

Ibiza stad is de hoofdstad van Ibiza. Het is geen grote stad, maar het is zeker een bruisende stad met veel witte huizen en uitzicht over zee. Ibiza stad kun je opdelen in verschillende gedeeltes die allemaal ook een totaal andere sfeer hebben. Ons favoriete gedeelte is Dalt Villa. Het toeristische en drukke gedeelte – met name in de avond- is de haven van Ibiza. Daarnaast heb je diverse gezellige pleinen tussen de haven en Dalt Villa in waar je makkelijk wat uren kunt opvullen met shoppen, lunchen en mensen kijken. Ibiza stad kun je zowel je ogen uitkijken aan de grote jachten en veerboten in de haven, maar je kunt er ook een dansje wagen in de wereldberoemde club de Pacha.

Eten & drinken
Aangezien Ibiza stad de hoofdstad is, is de keuze aan restaurants en bars ook zeer groot. Als je voor het stappen een drankje wil doen in de drukte, ga dan op het terras zitten bij een van de vele tentjes aan de havenkant. Kijk niet raar op als er een goochelaar bij je op het terras komt staan om een showtje weg te geven. Als je iets meer de stad in duikt via een van de vele straatjes, bereid je dan voor op grote drukte, veel toeristen, veel partygangers en vooral hoge prijzen voor je drankje. De sfeer en romantiek is hier niet echt aanwezig, maar voor een snel drankje zit je hier wel goed.

Gezelliger wordt het als je meer naar het Westen van Ibiza stad; meer richting Dalt villa. Op het gezellige pleintje ‘Plaza de la Constitución’ vind je een mooie groente- en fruitmarkt. Dit is een gezellig klein pleintje met diverse barretjes waar je zowel voor een mooie prijs kunt dineren als een heerlijk én betaalbaar karafje sangria bestelt. Aanrader hier is Bistro el Jardin. Een ander plein met diverse restaurants is ‘Plaza del Parque’, dit is een wat groter plein maar wel nog steeds een stuk intiemer dan de restaurants aan de havenkant van Ibiza stad.

Shoppen
In Ibiza stad vind je naast de bekende merken en grote winkelketens ook veel exclusieve boetiekjes en een verse markt. Je kunt er tot laat in de avond terecht. Als je op zoek bent naar mode, lederwaren, souveniers of clubtickets dan slaag je in Ibiza stad zeker weten. Let wel op: veel winkels sluiten tussen 14.00 en 16.00 uur vanwege de siesta.

Hotels
Hotels in en rondom Ibiza stad vind je hier eenvoudig bij elkaar. Succes met iets leuks vinden!