Dalt Villa

Dalt Villa is het historisch (oude) centrum van Ibiza; gelegen op een berg in het zuidelijke gedeelte van Ibiza stad. Dalt Villa wordt omsloten door prachtige stadsmuren uit de renaissance. Tussen alle doolhofstraatjes en trappen kun je makkelijk de weg kwijt raken, maar daardoor kom je juist wel op de mooiste plekjes. In Dalt Villa vind je veel cultuur, zoals een kerktoren, een kathedraal en daarnaast diverse musea. Dalt Villa is een mix van witte huizen, romantische pleintjes, gekleurde luiken met de daarbij horende waslijnen en verder vooral veel bloembakken met kleurige bloemen en planten. Het is echt een aanrader om Dalt Villa te beklimmen om vervolgens te genieten van het mooie uitzicht over de stad en de haven.

In Dalt Villa heb je een ruime keus aan restaurants; van eenvoudige tapasbarretjes tot goede restaurants met een uitgebreide wijnkaart. Neem een drankje op een van de romantische pleintjes in Dalt Villa en ga daarna uitgebreid uit eten bij een van onze favoriete restaurants La Oliva.  Restaurant Sa Rosada zit hier ook vlak bij en hier kun je genieten van een heerlijk kaasplateau en een bruschetta/tapas schotel voor een zeer schappelijke prijs.

Shoppen
In Dalt Villa vind je voornamelijk veel unieke boetiekjes en shops met de herkenbare Ibiza witte (linnen) kledingstijl. Zowel als je op zoek bent naar dé perfecte Ibiza bikini of dat zomerse tuniekje; in Dalt Villa slaag je hier zeker voor.