Cala Salada & Cala Saladeta

Twee kilometer ten noorden van San Antoni ligt de mooie baai Cala Salada. Parkeer je auto in het dennenbos op de kliffen en daal vervolgens de trap af naar deze rustige baai, waar relatief veel locals en weinig toeristen zich laten zien. De sfeer is relaxed en verkopers dringen zich niet op.

Nog leuker is het om over de rotsen zo’n 200 meter verder te klauteren naar het noorden, waar je het kleinere strandje Cala Saladeta vindt. Hier zit Mr. Mojito (Stir it up!) z’n mixjes te shaken onder een parasol. Bob Marley staat op en voor 15 euro koop je een emmer Mojito die naar meer smaakt.

Verwacht hier geen huurbedjes, bediening en roodverbrande toeristen, maar met name Spaanssprekend publiek. Klim aan het einde van de dag over het rotspad voor een onvergetelijk uitzicht over deze charmante baai. Hier kom je zeker terug, al is het maar voor die Mojito….. Ben je dan ook op zoek naar het Ibiza Gevoel of wil je de sfeer proeven van het relaxte laidback leventje op dit heerlijke plekje, zorg dan zeker dat je hier naar toe rijdt tijdens je volgende bezoek aan Ibiza.

Tip: Neem wat te eten mee, er zijn op Cala Saladeta geen voorzieningen, en het is zonde om hier weg te moeten omdat je trek krijgt.