Appartementen op Ibiza

Wanneer je met je gezin of met een klein gezelschap naar Ibiza reist is het huren van appartement vaak de meest aantrekkelijke optie. Helaas is dat op Ibiza nog niet zo eenvoudig. In alle jaren dat wij er komen is het ook voor ons vaak weer zoeken naar de leukste accommodatie.

Voordelen appartement

De grote voordelen van een appartementje vind ik dat je zelf een koelkast hebt en wat (eenvoudigs) kunt koken. Daarnaast heb je er vaak een stuk meer ruimte dan alleen een hotelkamer, ideaal dus als je wat langer wil verblijven. Hoewel het mijn persoonlijke voorkeur is om een villa te huren, is dit soms helaas te kostbaar als je alleen met je gezin of partner gaat.

Regels verhuur op Ibiza

Op Ibiza is de huur van een appartement van een privé-eigenaar niet toegestaan. Eigenaren hebben geen vergunning om hun appartement te verhuren. Maar eigenaren bieden wel (illegaal) hun appartement aan. Vandaar dat het ook zo lastig zoeken is naar betrouwbare appartementen. Je vindt wel appartementen op websites zoals Booking en Airbnb, maar dat is dan wel echt op je eigen risico om daar iets te huren. Daarnaast zijn er ook veel oplichters op Ibiza actief; daardoor weet je nooit zeker of het appartement of huis op de foto’s écht bestaat. Het is daarom aan te raden om altijd een appartementje te huren bij een aparthotel.

Aparthotel

Een aparthotel is een appartementencomplex met daarbij de mogelijkheden van een hotel, zoals een restaurant waar je kunt ontbijten of dineren. Daarnaast heb je er vaak een zwembad en andere faciliteiten. Alle aparthotels hebben wél een vergunning om hun kamers en appartementen te verhuren aan toeristen. Hier kun je dus met een veilig gevoel naar toe. Er zit echt ontzettend veel verschil in kwaliteit in deze aparthotels. Hieronder volgen een aantal van mijn persoonlijke tips! Heb jij er eentje die je wil toevoegen aan dit lijstje? Laat het me vooral weten!

Tips aparthotels en appartementen op Ibiza

  • Torrent Bay: Dit is echt een hele fijne plek op loopafstand van Port des Torrent, een van mijn favoriete baaitjes. Ideaal met een gezin!  
  • Cala Llenya resort: Dit is leuk met jonge en oudere kinderen: diverse zwembaden, kinderclub, voetbalveld, speeltuintje. Mooi resort en veel Nederlanders. 
  • Petunia: Een super mooi adults only hotel met uitzicht op Es Vedra. Echt een aanrader!
  • Sud Ibiza Suites: Gelegen in Ibiza stad.
  • Aparthotel Puerto Cala Vadella: Een leuke plek op loopafstand van het strand bij Cala Vadella.
  • San Miguel Park: Als je graag in het Noorden verblijft, kijk dan eens naar het San Miguel Park.
  • Aparthotel Tropic Garden: Dit aparthotel vind je Santa Eularia en is ontzettend kindvriendelijk.
  • Apartementos Mar Y Playa: Hier vind je basic appartementen, maar op een hele goede locatie dicht bij Ibiza stad.