De film ‘Verliefd op Ibiza’ draait vanaf afgelopen donderdag in de Nederlandse bioscopen. De film is van dezelfde regisseur als ‘Costa’ en ‘Volle Maan’, Johan Nijenhuis, en kan ook worden beschouwd als het meer volwassen broertje of zusje ervan. Het verhaal is voorspelbaar, maar dat is te verwachten van een film als deze, en mag nauwelijks als kritiekpunt worden aangevoerd.

Veel bekende gezichten, zowel van de oude garde (Willeke van Ammelrooy, Simone Kleinsma) als de jonge generatie soapies (Jan Kooijman, Gigi Ravelli) komen voorbij. Wat overheerst is natuurlijk zon, zee, strand, liefde, drugs en het nodige functioneel naakt.

Ibiza liefhebbers herkennen in de film veel mooie plekken op het eiland, maar die ademen niet altijd de sfeer uit die er in de werkelijkheid hangt. Zo is de Sunset Ashram een Nederlandse tienerdisco en is de normaal heerlijk rustige baai van Playa S’Estanyol omgetoverd in een sjieke locatie met dito restaurant. Toch valt er nog wel te genieten van mooie plaatjes, zoals het uitzicht over Es Vedra, wat wel nooit zal vervelen.

Wat veel goed maakt is de heerlijk zonnige soundtrack en overige filmmuziek van Armin van Buuren (die zelf ook een paar woordjes mag zeggen in de film), die ook veel niet-tranceliefhebbers (zoals wijzelf) even laat wegdromen naar een warme zomermiddag, met uitzicht op de ondergaande zon terwijl de Mojito’s steeds beter gaan smaken….

O ja: Jim Bakkum en Simone Kleinsma als setje? Beetje onsmakelijk als je het ons vraagt….

Share: