AnettevanHaren_Ibizagevoel1Yes. We zijn er. Op slechts 2 uurtjes vliegen en 3 kwartiertjes in de lokale bus zijn we er. Nu al. Zij staat al jaren hoog op mijn wensenlijstje van vakantiebestemmingen. Ik verwacht veel van Ibiza.

En dan sta ik na een eenvoudig tripje met mijn blote voeten in het warme zand op Ibiza. Wow. De avondzon werpt een prachtige glans over de baai van Cala Nova. Ik adem diep in, laat al mijn zintuigen kennis maken met de sfeer. En die is goed. Mooi licht, warme lucht, Spaans geroezemoes om me heen.

De buschauffeur vertelde me net dat hij het zo bijzonder vindt dat bezoekers uit alle landen & van alle leeftijden het hier naar hun zin hebben. Hij noemt Ibiza een leeftijdloos eiland en ik zie wat hij bedoelt. Van kinderen met zongebruinde lijfjes en vrije vogels met dreadlocks tot chique dames met zonnehoeden en sportieve heren met een cappy, ze zien er allemaal tevreden uit. En ik ben het ook, nu al. De zon gaat langzaam onder op dit paradijselijk stukje aarde.

Die avond leg ik mijn matras op de veranda voor de tent. We hebben een mooi plekje aan de oostelijke rand van de camping, op 100 meter afstand van de zee. Ik ga buiten slapen en hoop dat ik vannacht de golven kan horen en dat ik morgenvroeg de zon zie opkomen.

Geen muggen en geen mieren

Anettevanharen_ibizagevoel2

En jawel, ik wordt wakker gekust door zonnestralen. Het klinkt misschien overdreven maar het voelde echt zo. Na een koele rustige nacht zie en voel ik de zon boven de zee opkomen. Exact zoals ik het gehoopt had. Dit blijkt de perfecte slaapplek, geen muggen en geen mieren, geen vocht, geen herrie. Ik hoorde zelfs de golven stukslaan op het strand. Met een kopje koffie erbij schrijf ik dit blogbericht en het lijkt me verstandig om de naam van dit fijne plekkie niet te verklappen (Nou vooruit, als je het echt wil weten; mail me dan even).

Fietsen op de langste dag

Anettevanharen_ibizagevoel5Het is vandaag 21 juni, de langste dag van 2016. Heerlijk, kunnen we mooi de hele dag van het licht genieten. Het strand is nog leeg als ik er rond 07.00 uur een paar rek-en-strek oefeningen doe. Terwijl de strandstoelen & parasols weer netjes op een rij worden gezet neem ik een frisse ochtendduik in het heldere water van de Middellandse Zee. Pure wellness.

We huren een fiets en stippelen een route uit naar een lunchrestaurantje op ca. 15 km afstand. Voor de fietsliefhebbers: er zijn een aantal prima fietsroutes op Ibiza, goed bewegwijzerd en goed te doen. Fietsend krijgen we een goede indruk van de flora en fauna op het eiland. Onderweg passeren we een fruitboer waar we de lekkerste en verst-geperste sinaasappelsap ever drinken.

Bloemensalade

ibizagevoel3Via binnenwegen en -weggetjes komen we bij restaurant La Paloma in San Lorenzo aan. We hebben geluk dat we plaats kunnen nemen want je moet hier eigenlijk reserveren.

Zou ik zeker doen, het is hier erg leuk & lekker. De biologische geitensalade met groenten en fruit is feestelijk versierd met eetbare bloemblaadjes. Een stijlvol schaduwterras met een prachtig uitzicht, een koele witte wijn en goed gezelschap > nix meer aan doen 🙂

Dagje strand met een fijn boek

Mijn leesvoer voor het dagje strand is “Het bitterzoete paradijs” van Iris Hannema. Een stoere versie van Floortje Dessing, zeg maar. Ze reist in haar uppie de wereld rond en schrijft onweerstaanbare reisverhalen. In dit boek gaat ze op zoek naar het paradijs en vindt dat uiteindelijk op Fakarava (Frans-Polynesie). Nou Iris, ik kan je vertellen, hier is het ook. Tenminste, voor mij. Toch iets dichterbij, bijna om de hoek zelfs.

Bohemian hippie-look

Ter oriëntatie voor het Cappy-project (handmade headwear) bezoek ik de hippiemarkten van Es Canar en Las Dalias. Dit zijn leuke markten met handgemaakte spullen met een goed verhaal. Alle mensen met wie ik in gesprek ga zijn aardig en ik weet nu dat je niet zomaar ff een plekkie op de markt bemachtigt. Maar wees gerust, vrije geesten met een commercieel tintje, er zijn wel degelijk kansen als je iets maakt dat past in de Bohemian hippie-look. (Wie hier meer over wil weten: mail me gerust even, ik weet nu de weg).

Zien en gezien worden

Nieuwsgierig naar hoe het eraan toegaat in de clubscene van Ibiza bezoeken we beachclub Ushuaïa. Mooie mensen dansen op een vette beat in de avondzon bij het zwembad. Het is hier een kwestie van zien en gezien worden. Ik waarschuw je alvast: de entreeprijs is hoog en de drankjes zijn duur. Maar in mijn ogen hoort bij een weekje Ibiza ook een avond naar een beachclub. En daar zijn er heel veel van aan het strand van Eivissa, daar draaien (bekende en onbekende DJ’s) dansmuziek in de buitenlucht zo hard dat je de opstijgende vliegtuigen vlak boven je hoofd niet eens hoort.

AnettevanHaren_Ibiza4Zeker niet de laatste keer

Na 5 dagen zit mijn trip er weer op. Dit was mijn eerste maar zeker niet de laatste keer op Ibiza.

Ik verwachtte veel van haar en ze heeft me niet teleurgesteld.

 

Anette van Haren ( Twitter | website | about me)

Share: