Als je op Ibiza bent, is het erg leuk om naar een zonsondergang te kijken. Er zijn genoeg mooie en leuke stranden en plekjes waar dit kan. Je kunt naar een bekende zonsondergang plek gaan (cafe del mar) of naar een rustige baai of strand. Hieronder leuke tips:

– Cala d’Hort

Vanaf het strand van Cala d’Hort heb je een geweldig uitzicht op Es Vedra. Zeker rond zonsondergang is het de moeite waard om hier heen te gaan. Ik vind dat Cala d’Hort het spectaculairst is in de avond.

sunset-cala-comte

– Cala Comte

Cala Comte lijkt altijd net een stukje Caribbean, met haar helder blauwe zee. Overdag is het hier altijd erg druk maar probeer voor de zonsondergang een plekje bij restaurant Sunset Ashram te vinden of nestel je met een drankje op de rotsen. Als de zon langzaam ondergaat, krijgt alles een zachte, roze gloed. Erg mooi!

– Cala de Benirrás

Cala de benirrás is een bijzonder strand. Op zondag komen hier hippies trommelen tijdens de zonsondergang. Een grote aanrader! Tip: kom op tijd als je in het hoogseizoen gaat, want anders staat er een lange file naar het strand.

Wil je graag in een hotel in de buurt bij deze stranden verblijven? Bekijk dan de volgende hotels:

Hotels San José regio
Hotels Sant Miquel (dicht bij Benirras)
Hotels San Antonio 

sunset-cafe-del-mar

Deze 3 stranden zijn perfect om een mooie zonsondergang te bekijken. Natuurlijk heb je ook bepaalde strandtenten die bekend staan om de mooie zonsondergang maar die zijn vaak wat massaler. Echter, een bezoekje aan Café del Mar is stiekem wel heel bijzonder… 

Share: